3. hely az Intel európai döntőjén

3. hely az Intel európai döntőjén

09:17 31 October in Egyéb
0 Comments

Négy nap, 24 résztvevő startup, 15 coach, 8 zsűritag, harmadik helyezés, és megannyi felejthetetlen élmény várt ránk Vilniusban, ahol szeptember 8-10 között került megrendezésre az Intel Business Challenge európai döntője. Már a fináléba kerülést is örömtelinek tartottuk (a szervezők ugyanis 4000 európai startup közül választották ki a 24 résztvevőt), de a harmadik helyezés minden várakozásunkat felülmúlta. A ’bronzéremnek’ köszönhetően kijutottunk a novemberi Intel Global Challenge döntőre, ahol a többi kontinens legjobbjaival kell majd összemérnünk tudásunkat. A vilniusi rendezvényen Árendás Csaba (CEO) és jómagam (Huszthy Balázs – marketing/PR) képviseltük a SmartVineyard projektet. Rendkívül jól éreztük magunkat, számos új barátot szereztünk, sok tehetséges fiatallal ismerkedtünk meg, emellett pedig rengeteg pozitív kritikát kaptunk befolyásos üzletemberektől, befektetőktől, ezért úgy gondoltuk megosztjuk veletek a vilniusi európai döntő részleteit.

Nulladik nap; szeptember 7., vasárnap

Már megérkezésünkkor rácsodálkoztunk a balti állam fő
városának szépségeire, azonban sok időnk nem volt a hangulatos utcácskákat járni, ugyanis másnap már tapaszalt coach-oknak kellett bemutatnunk prezentációnkat. Ezért egy ebédre elfogyasztott litván specialitás után késő estig a prezentáción dolgoztunk. Akkor még nem is sejtettük mennyire megérte a szálloda bárjában a órát a prezentációnkba fektetni…

Első nap; szeptember 8, hétfő

A szálloda elegáns konferenciatermében megtartott nyitórendezvény után lehetőségünk volt a résztvevő 24 projektet, illetve a projektekben résztvevő fiatal vállalkozókat megismerni. Ezután következett 15 perces, elődöntőre szánt prezentációk bemutatása a mellénk rendelt coachoknak.  Az egyórás mentorálást további rövidebb tanácsadások követték, hogy a döntőre elkészítendő prezentáció az ötórai határidőre a lehető legtökéletesebb formába kerüljön. Szerencsére sikerült a prezentációnkat öt óra után néhány perccel leadni, így ezután már nem volt más hátra, mint kipihenni magunkat a másnapi elődöntőre. Hát, nem így történt, hála a rendezvényszervező cégnek, akiknek az volt a feladata, hogy az Intel megbízásából izgalmas városismereti vetélkedőt szervezzen részünkre egy tablet, pár színes napszemüveg és néhány résztvevő csapat társaságában. Végre lehetőségünk volt Vilnius szépségeit is megcsodálni, és kicsit kötetlenül is beszélgetni a többi résztvevővel.

20140907_183138

Második nap, szeptember 9, kedd

Eljött az elődöntő napja. A SmartVineyard előadása ebéd után dél körül kezdődött, három befektető / coach előtt. Mivel közvetve, de borral foglalkozunk, az ebéd pedig lazac volt, jó ötletnek bizonyult az előadásunkat egy kis borkóstolóval kezdeniJ Szerencsére a zsűri egyáltalán nem tekintette megvesztegetésnek, hogy az előadás részeként megkóstoltattunk velük egy kis ’egészségesebb szőlőből, SmartVineyard technológia felhasználásával készül chardonnay-t. Árendás Csaba (CMO) SmartVineyard prezentációja elismerést vívott ki a zsűri körében, így láttunk esélyt, hogy bekerülünk a legjobb 9 csapat közé, akiknek másnap kell nyilvános prezentációt tartani a fő zsűri előtt.

A prezentációk után pedig irány a városháza. Tartózkodásunk alatt rendezték a Life Sciences Baltics rendezvényt mely egy háromnapos tudományos konferencia bemutatókkal, előadásokkal kiegészítve. Ennek a nyitórendezvényét tartották aznap a városházán, ahol az aulában minden csapatnak lehetősége volt bemutatni a saját termékét.

Harmadik nap, szeptember 10, szerda

A döntő napja. Reggeli után buszokkal vittek minket a döntő helyszínére a LitExpo-ra, ahol aznap kezdődött a Life Sciences Baltics rendezvény. Maga a helyszín nagyjából a HungExpo-hoz hasonlít. A hatalmas csarnokban felállított színpadon kellett kettő órától a legjobb kilenc csapatnak egy-egy ötperces előadást tartania befektetőkből, üzletemberekből álló zsűri előtt. Itt már nehezebb dolga volt a csapatoknak, hiszen a saját projekt bemutatására rövidebb idő volt, illetve több száz néző előtt történt a bemutatkozás, úgy, hogy a legjobbak csak a beszédük előtt néhány másodperccel tudták meg, hogy az első kilencben vannak. Árendás Csaba nyolcadikként mutatta be a zsűrinek a SmartVineyardot, majd ezt követték a zsűri kérdései és értékelése. A 9 legjobb projektből ez alapján választotta ki a zsűri a legjobb ötöt, aki továbbjut az Intel Global Challenge nemzetközi döntőre, ahol a többi kontinens legjobbjaival kell megmérkőzni.

Az ünnepélyes díjátadóra este nyolc órakor a Litván Operaház és Balettszínház dísztermében került sor. Mondanom sem kell, a szervezők kitettek magukért: elegáns helyszín, gálavacsora, kiváló programok. É a díjátadó, ahol kihirdették a végeredményt: harmadik helyezett a SmartVineyard csapata. A színpadon  vehettük át az Intel Global Challenge 3 helyezettjének járó díjat, majd pedig következett az ünneplés, persze csak szolidan, hiszen hajnali 6kor már indult vissza a gépünk..

Köszönjük Intel, köszönjük Litvánia!

 

No Comments

Post A Comment