Az Intel Business Challenge európai döntőjébe jutottunk

Az Intel Business Challenge európai döntőjébe jutottunk

07:43 07 August in Egyéb
0 Comments

A szervező céget, az elnyerhető pénzösszeget, a résztvevők és a sikeresen megvalósult projektek számát tekintve az évről évre megrendezésre kerülő Intel Business Challenge Europe az egyik legrangosabb startup verseny. Az IBC célja a fiatal vállalkozások innovációs tevékenységének elősegítése elsősorban a természettudományos és a műszaki innovatív szakterületeken.

A benyújtott pályázati anyagok (pitch videó, üzleti terv, prezentáció, stb..) közül szakmai zsűri választja ki a legjobb 24 csapatot, melyek idén az Intel által szervezett, háromnapos vilniusi döntőben mérhetik össze tudásukat. A jelentős pénznyeremény (50 000 USD) mellett a legjobb öt projekt automatikusan bejut az egyesült államokbeli Intel Global Challenge döntőjébe. A Szilícium-völgyben megrendezésre kerülő végső megmérettetésen a tét óriási, hiszen a csapatok egy héten át szakmai rendezvényeken vehetnek részt, és nemzetközi üzleti szakemberektől kaphatnak támogatást, és természetesen lehetőségük van ötleteiket „eladni” és befektetők támogatását megnyerni.

Idén – legnagyobb örömünkre – magyar vonatkozása is van a megmérettetésnek, ugyanis a SmartVineyard csapata az Intel Business Challenge európai döntőjébe jutott, melyet szeptember elején rendeznek Vilniusban. Az elmúlt időszak nem csak az Intel Business Challenge döntőjébe kerülés miatt volt sikeres csapatunk számára. Az idei évben külön elismerést kaptunk a Magyar Innovációs Nagydíjon, májusban Varga Mihály nemzetgazdasági minisztertől átvehettük a Hónap Vállalkozása Díjat, és bejutottunk a Cambridge-i Egyetem által szervezett CUTEC startup verseny legjobb 10 projektje közé is.

 

Tags:
No Comments

Post A Comment