OMÉK

OMÉK

08:27 18 November in Egyéb
0 Comments

A Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 2011. szeptember 28. és október 2. között az OMÉK-en (Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari kiállítás) a Quantis Labs Kft. is képviseltette magát a Szőlőőrrel.

Az immár 75. alkalommal megrendezett kiállítás a városlakóknak szerette volna bemutatni a vidéki életforma minden szépségét és nehézségét, ezért számtalan érdekességet csodálhatott meg a nagyérdemű, kezdve a mezőgazdasági gépekkel, az állatsimogatón át, a különböző élelmiszeripari eljárásokkal bezárólag. Gondolva az éhes érdeklődőkre, a „főutca” mentén sorakoztak a különböző sült-főtt ételeket, péksüteményeket, édességeket kínálók, s mellettük, a G pavilon 18-as bejáratán áthaladók a Szőlőőrrel találták szembe magukat, borkóstolókkal és élőzenével övezve.

Az öt nap meglehetősen hosszúnak bizonyult, azonban a folyamatos érdeklődés, az elhaladó kíváncsiskodók, valamint a háttérben szóló zene nem engedte lankadni a figyelmet. A legkisebbeket a hatalmas lufi-szőlőfürt vonzotta, melyből mindenki szeretett volna egy „szemet”. A kicsit idősebbeket már a műszaki berendezések csábították a pulthoz, s nem egyszer csodálkoztak el rajta a szőlőföldek mellett felnőtt és megőszült emberek, hogy a mai technika mikre is képes ilyen téren. Ez utóbbit a szakmában jártasok is értékelték, ennek megfelelően szép számmal akadtak komoly érdeklődők is, és ha már szőlő, akkor legyen bor is, a résztvevők lelkesen látogatták a magukat képviseltető borászatok kóstolóit, a szórakozni vágyók pedig a színpadnál nézhették-hallgathatták a fellépők előadásait.

Mind szakmai, mind személyes téren hasznos és érdekes volt a kiállítás, a tapasztalatcsere, valamint a folyamatosan újuló piaci igények ismeretének frissítése.

No Comments

Post A Comment