SmartVineyard az Év Borászának

Az Év Borásza Díjátadón SmartVineyard szenzorokat ajándékoztunk Dúzsi Tamásnak

SmartVineyard az Év Borászának

09:25 11 February in Egyéb
0 Comments

A helyszínt, a résztvevő vendégeket, a programokat és a menüsort tekintve is lenyűgözőre sikerült a budapesti Corinthia Hotelben a hétvégén rendezett Év Bortermelője díjátadó gála, melyen Dúzsi Tamás szekszárdi borásznak adták át a megtisztelő díjat. A Magyar Bor Akadémia által szervezett rendezvény díszvendége Áder János köztársasági elnök volt.

Megnyitó beszédében az Akadémia vezetőségének jelenlétében Zilai Zoltán főtitkár ismertette Dúzsi Tamás életútját és méltatta munkásságát, majd elismerő oklevelet adott át a díjazottnak.

A díjátadók életében idén először különdíj átadására is sor került: a hazai QuantisLabs Kft. a saját fejlesztésű SmartVineyard / Szőlőőr szőlőfertőzéseket előrejelző szenzorhálózatot ajánlott fel a nyertesnek, majd a díjazott Dúzsi Tamás ünnepi beszéde hangzott el.

Az átadó ceremóniát követően került sor a gasztronómiai remekműveket felsorakoztató gálaebédre, melyen kifejezetten a „rozékirályként” is emlegetett Dúzsi Tamás boraihoz komponált ételek kerültek felszolgálásra. Az olyan fogásokat, mint például a „gemenci szarvas derék szilvás-káposztás gombócfélékkel” Dr. Csizmadia András borszakértő konferálta fel, elfogyasztása közbeni hangulatról pedig neves színművészek, mint Mikó István, Varga Klári vagy Benkő Péter gondoskodtak.

A bálteremben felszolgált desszertek, sajtok, valamint a korábbi évek díjazottjainak kiváló borai méltó befejezését jelentették a nívós rendezvénynek, amelyet immár 24. alkalommal rendeztek meg.

 

No Comments

Post A Comment