Szőlésztechnológiai világsiker Kaliforniában

Szőlésztechnológiai világsiker Kaliforniában

12:02 12 November in Egyéb
0 Comments

20 000 csapat közül a legjobb nyolc közé jutottunk az Intel Global Challenge elnevezésű rangos startup versenyen.

Ha Kalifornia, akkor többségünknek elsősorban a Szilícium-völgy hi-tech fejlesztései, a hollywoodi filmipar vagy éppen a minőségi borok jutnak eszébe. Azt azonban már kevesen tudják, hogy a kaliforniai szőlészet megteremtője a 19. században kivándorló magyar Ágoston Haraszthy volt, akit a helyi szakemberek a „kaliforniai bor atyjaként” tisztelnek. Ennek ismeretében külön öröm számunkra, hogy ilyen szépen szerepeltünk az Intel Global Challenge startup verseny döntőjében, melyre Kaliforniában került sor a múlt héten.

A döntőhöz hosszú út vezetett, hiszen a csapatunknak először a szoftver-óriás által szervezett európai döntőn kellett helytállnia: itt 4000 csapat közül a harmadik helyen kvalifikáltuk magunkat a Szilícium völgyben rendezett döntőre.  A 25 csapatból álló nemzetközi mezőny pedig a további kontinensek helyezettjeiből állt össze.

A november 3-6 között zajló négynapos rendezvény nem csak magáról a versenyről szólt, ugyanis lehetőségünk nyílt szakmai rendezvényeken részt venni. Ellátogattunk például a Stanford Egyetemre, megismertük top tech cégek szervezeti működését valamint üzleti mentoroktól kaptunk szakmai tanácsadást. A döntőnek a neves Berkeley Egyetem adott otthont, ahol a csapatoknak neves üzleti befektetők előtt kellett megmérettetniük magukat. Agrotechnológiai innovációnkkal sikerült a zsűri elismerését kivívnia, és a legjobb nyolc közé kerülnie.

Külön érdekesség, hogy Youtube csatornán videó formájában  folyamatosan tájékoztattuk a magyar közönséget az aznapi eseményekről, sikerekről, melyeket a négy nap alatt több ezren tekintettek meg.

Reméljük, hogy ha a magyarok bor tekintetében ilyen sokat tudtak adni Kaliforniának, hamarosan a szőlővédelemben is jelentős sikerek lesznek:D

A négy videó:

1.nap: http://youtu.be/JvswISPcAQ4

2.nap: http://youtu.be/3riOp_S0qB8

3.nap: http://youtu.be/N3xGj_FTSGA

4.nap:http://youtu.be/Jx6J9Wm0EJo

 

Tags:
No Comments

Post A Comment