Szőlőőr a Kürti Borfesztiválon

Szőlőőr a Kürti Borfesztiválon

08:07 19 July in Egyéb
0 Comments

Teljes gőzzel folyik a Kürti borok fesztiváljának szervezése. A remek hangulatú rendezvényre, ami idén július 23-án és 24-én lesz, immár negyedszer kerül sor. A helyszín csodálatos, aki egyszer járt már ott, biztos nem felejti.

“Arról álmodoztunk, hogy megmutatjuk az általunk olyannyira szeretett kürti szőlőhegy zöldellő lankáit, réges-régi hagyományokról tanúskodó présházait, verejtékes munkával megtermelt zamatos szőlőjét és borait másoknak is” – vallják a szervezők. E tekintetben a cél mit sem változott az elmúlt négy év alatt.

A remek borokat neves hazai és külföldi borászok, borászatok kínálják majd. A kultúra is szerves része a fesztiválnak, ezt több helyszínen és módon szippanthatja magába a látogató. A nagyszínpadon sokféle stílus képviselteti magát, ismert magyar és szlovák előadóművészek, együttesek is fellépnek majd, míg a kisszínpad a jazz- és blues-zene szerelmeseit szolgálja majd ki. Azonban az sem marad zeneélmény nélkül, aki csak a „Mámor utcá”-ban szeretné az idejét tölteni, hisz annak hangulatát különböző utcazene-stílusban játszó művészek is emelik majd. A csemeték szórakoztatásáról a helyi fiatalok által szervezett játszóház gondoskodik, az éhséget pedig az eddigi gyakorlattól eltérően nem egy helyszínen, hanem a pincék közt elszórva találja majd meg az enni vágyó.

„Sose voltam itt ezelőtt – de nem akarok innen elmenni” – hallottam a tavalyi fesztivál idején egy embert két szőlősor közt nyilatkozni. Idén is elmegyek, és megnézem, tényleg ott maradt-e, ott van-e még.

A Szőlőőr idén először képviselteti magát ezen a színvonalas rendezvényen. Ez egy remek alkalom arra, hogy a résztvevők feltegyék esetleges kérdéseiket a készülékkel kapcsolatban, megkóstolják a csökkentett vegyszertartalmú egészségesebb borokat és mindemellett kellemes órákat töltsenek el igazán kellemes környezetben.

Kasnyik Tamás

No Comments

Post A Comment