Szőlőőr készülék

Csúcstechnológia a szőlőföldek megfigyeléséhez

Precíziós szenzoraiknak köszönhetően a Szőlőőr készülékek a lehető legpontosabb mikroklimatikus adatokat biztosítják használóik számára.

Precíziós szenzorok

Hordozható, integrált szenzorok a mikroklímák méréséhez

Megbízható adatok

Valósidejű, helyszíni adatmérések

Egyszerű telepítés

Mérnöki és infromatikai szaktudás nélkül

A Szőlőőr készülékek főbb tulajdonságai

Pontos mérések

A precíziós szenzoroknak köszönhetően a Szőlőőr készülékek a lehető legpontosabban mérik az időjárási adatokat

Speciális LHT szenzor

Hordozható LHT szenzor a levélnedvesség, páratartalom és a hőmérséklet mérésére

Precíziós csapadékmérő

Elektromechanikus csapadékmérő szenzor 0.001 mm felbontással

Kommunikációs rendszer

A vezeték nélküli kommunikációs rendszer lehetővé teszi az állomások közti kommunikációt

Könnyű telepíthetőség

A Szőlőőr készülék egyénileg is egyszerűen telepíthető - egy csavarhúzó segítségével, mindössze 20 perc alatt

Mikroklímákra tervezve

A pontos mérések érdekében a készülékeket 5-8 hektáronként érdemes telepíteni.

Mit csinálnak a Szőlőőr készülékek?

Időjárási adatokat mérnek: Hőmérséklet, csapadék, napsütés-intenzitás, páratartalom és levélnedvesség

A mért adatokat egy GSM kártya segítségével feltöltik a szerverre

Szinkronizálják az adatokat; több állomás esetén kommunikálnak egymással

A készülékek meghatározzák saját helyzetüket és jelzik a lopást és a rongálást

Precíziós szenzorokkal a legpontosabb adatokért

Ez a két detektor meghatározza a területen megjelenő spórák és kártevők számát, illetve fajtáját. Ezen információk birtokában a védekezést időben, hatékonyan meg lehet kezdeni.

A levél és lobozatfigyelő szenzorok által tudomást szerezhetünk a szőlő aktuális fenológiai állapotról, tisztában lehetünk a fertőzések terjedésével. A szenzorok képeket is rögzítenek a levelekről és a lombozatról egyaránt .

Az LHT szenzorcsoport olyan alapvető szenzorokat tartalmaz, melyek nélkülözhetetlenek az előrejelző modelleknél. A hőmérséklet, a pártartalom és a levélnedvesség mérő szenzorok egyvelege. Az adatokat hihetetlen pontossággal méri.  A mért értékek elengedhetetlenek a modellek felállításához, mert rengeteg növényre ártalmas rizikófaktor kapcsolatban van a levelelen található nedvességgel.

Optikai elven működő szenzor, mely védett a mechanikai meghibásodásoktól. Segítségével akár 0.001 mm felbontásban is mérhető a lehullott csapadék. Ezzel a szenzorral a folyékony csapadék intenzitása is mérhető.

A szenzor az egység tetején helyezkedik el. Segítségével megelőzhető a felesleges permetezés. Amennyiben magas szélerősséget mérne, a Szőlőőr felhasználói felületén át ellenőrizhető a terület, meg lehet tekinteni a lombozat figyelő szenzor segítségével.

Olyan detektorokat tartalmaz, amelyeknek összeköttetésre van szükségük a talajjal, például a talajhőmérséklet és a talajnedvesség szenzorok. Az innen nyert adatok főképp a fertőzés előrejelző modelleknél használatosak.

A napsütés intenzitását és a napsütéses órák számát a napelem által generált villamos feszültség értékéből számítja a rendszer. A nagyméretű, 10W teljesítményű napelem elegendő mennyiségű információt nyújt ennek precíz kiszámítására, ezen felül a központi egységben található akkumulátort is feltölti energiával.

Központi egység

A Szőlőőr állomás Központi egysége végzi a méréseket és kommunikál a többi állomással, valamint a háttér-infrastruktúrával. A Központi egységben található a vezérlést megvalósító, teljes értékű mikroszámítógép, valamint az állomás tápellátását biztosító akkumulátor. Az állomások a mért adatokat egy központi szerverre töltik fel a GSM kapcsolat segítségével.

Mit rejt a doboz?