Védje szőlőföldjét a fertőzések ellen, ahogy még soha nem próbálta!
Hogyan alakítja a Szőlőőr rendszer a mért mikroklimatikus adatokat megbízható, pontos fertőzés-előrejelzésekké?
A rendszer működése
Mérés

Szenzorokkal

A szenzorok mikroklimatikus adatokat mérnek

Kijelzés

A fertőzésekről

A rendszer kalkulálja a fertőzések intenzitását

Elemzés

Bárhonnan

Számítógép segítségével figyelheti szőlője állapotát

Döntés

A védelemről

Alapozza pontos adatokra növényvédelmi döntéseit

A Szőlőőr rendszer részei
SmartVineyard™ szoftver
SmartVineyard™ készülék

A grafikonos formában megjelenő időjárási adatok, fertőzési előrejelzések lehetővé teszik a szőlőföld távoli megfigyelését és menedzselését – egy számítógép vagy okostelefon segítségével.

 A precíziós szenzorok segítségével a készülékek a lehető legpontosabban mérik az éghajlati adatokat. Igazodván a szőlőföld domborzati és mikroklimatikus adottságaihoz, az eszközök megbízható információkat továbbítanak a felhasználók felé. 

Hogyan és mivel segíti a Szőlőőr ügyfeleink munkáját?
Adat-alapú döntések a túlpermetezés ellen

A fertőzések következtében, tartósan meleg, párás időjárásban akár 50-100%-os lomb-, és fürtkár is kialakulhat a fogékony szőlőfajtákon. Ez természetesen hatalmas kárt jelent. A legelterjedtebb védekezési mód a gyakori, preventív permetezés. A védekezés ilyen módja sokszor túlpermetezéssel jár, ami költséges, és környezet-romboló hatása is jelentős. A Szőlőőr szőlővédelmi előrejelző rendszer segíti a jelentősebb fertőzések (lisztharmat, peronoszpóra, szürke-, és feketerothadás) elleni védekezés optimalizálását.

A legpontosabb mérési adatok

A gombás, penészes betegségek kialakulása jól körülhatárolható körülmények függvénye. Ezen környezeti körülmények alapján előre jelezhető a szőlőbetegségek kialakulásának és terjedésének a valószínűsége. Ehhez azonban kiemelkedően pontos mérések szükségesek. A Szőlőőr szőlővédelmi előrejelző rendszer precíz szenzorai folyamatosan mérik az időjárási adatokat (levélnedvesség, páratartalom, csapadék, hőmérséklet). A méréseket felhasználva algoritmusok és matematikai modellek segítségével határozza meg a szőlő fertőzöttségét, és küld előrejelzéseket a felhasználó számára.

A szőlőföldek domborzatához igazodva

A környezeti tényezők mérésére léteznek általános célú agrometeorológiai állomások. Ezek több 10 négyzetkilométeres területenként egyetlen pontban végeznek méréseket, miközben a területen több mikroklíma is kialakulhat. Ráadásul a szőlőföldek főként dombos vidékeken helyezkednek el, ahol a domborzat döntően befolyásolja a mikroklímát. Néhány hektáron belül jelentős eltérés állhat fenn a szőlőtábla klímájában, ezért egyetlen mérőállomás telepítése nem nyújthat kellően pontos információt a fennálló körülményekről.

Táblaszintű előrejelzések

A szőlőföldek változatos domborzata és az így kialakuló mikroklíma miatt az egy ponton való mérést fel kell váltani több ponton történő méréssel. A Szőlőőr állomásokat átlagosan 5-8 hektáronként lehelyezve azok önszervező vezeték nélküli hálózatot létesítenek. A készülékek táblaszintű, térben és időben kiemelkedő pontosságú méréseket végeznek. A döntéstámogató rendszer a mérésekre alapozva figyeli a kórokozók terjedési valószínűségét, és ajánlásokat készít a permetezés szükségességére. Így Ön mindig tudni fogja, pontosan hol, mikor, mi ellen érdemes permetezni.

Como Atrair a Sorte nos Jogos: O Topo das Melhores Regras
Nos casinos online, a probabilidade de ganhar depende apenas do sucesso do jogador. Como sabe, os resultados são determinados aleatoriamente, e nenhuma manipulação matemática pode afectá-los. Mas mesmo assim, cada jogador pode ajudar-se a si próprio e atrair a sorte para o seu lado.
Quando jogar?
Pode executar slot machines em qualquer dia da semana, quando quiser. Mas os astrólogos acreditam que o dia mais sortudo da semana para todos os signos do zodíaco, é quarta-feira.
Usar talismãs.
Os jogadores profissionais sabem que a sorte pode ser atraída por amuletos e talismãs. É melhor escolher aqueles que estão relacionados com o seu entretenimento, por exemplo:
Moedas de ouro – atraem dinheiro e trazem sorte.
Ferradura – este é um atributo obrigatório para aqueles que querem atrair a sorte.
Trevo de quatro folhas – este amuleto foi utilizado pelos irlandeses. É ainda considerado o principal símbolo do sucesso e da boa sorte.
A roupa certa.
Os joalheiros experientes conhecem a melhor maneira de jogar ao vermelho. Esta cor traz sucesso e afecta o jogo. Por isso é melhor escolher pelo menos uma parte do guarda-roupa nesta tonalidade.
E o mais importante, é importante jogar para o seu próprio prazer. Não se pode dirigir tambores com mau humor ou emoções pesadas. Afinal de contas, a sorte não está do seu lado.